Internetworld på #leweb 2011

Idag, onsdag, drar #leweb igång i Paris. Vi på Internetworld har bevakat denna konferens under flera år. Men i år har vi tagit med oss ett större gäng: både chefredaktören Magnus Höij, redaktören MIriam Olsson Jeffery, vår upplageansvarig John Sundström och vår projektledare för våra event Yasmin Tilles.

Vi satsar större på bevakningen i år för att både ta med oss rena nyheter, spännande tankar och redaktionella idéer, men också lära oss mer om eventet i stort och hur man lyckas bygga en konferens med över 3000 personer med besökare från en mängd länder.

Givetvis kommer vi att kunna summera mer i slutet av veckan och under nästa, men redan nu drar jag några slutsater.

- Med över 3000 personer och troligen ännu fler uppkopplade enheter måste nätverket fungera klanderfritt. Det gjorde det förra året, men hittills finns det en hel del utmaningar med att vara uppkopplad.

- Med så många besökare och så brett och varierat program ställer det stora krav på rörlighet och att besökarna kan flytta runt. Det kan behöva utvecklas.

- Soff-samtal är ett format som funkar om man gör det rätt. Men jag tror att det behöver varvas med duktiga estradörer som får äga scenen. Det skulle även #leweb kunna utveckla.

Mer tankar kommer senare. Följ @magnushoij, @miriamolsson och vår nyhetsrapportering på www.internetworld.se för löpande nyheter och rapporter.

Kommentarer

Kommentar av Jonas Lejon den 2011-12-07 14:44:22

Kul! Ska bli trevligt att följa Er

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>