Betatest: Studio Webbdagarna

I veckan, närmare bestämt i fredags, testkörde vi en ny idé jag funderat på ett tag: Studio Webbdagarna. En enkel form av webb-tv på vår favoritplattform Bambuser.

Det blev en betatest där vi lärde oss en hel del. Och fick en del annat bekräftat.

För min del fick jag bekräftat att det fungerar att göra webb-tv på ett ganska enkelt sätt. Det blev en bra diskussion och vi fick en hel del tittare. Det gör att vi kör igen, nästa gång kanske i skarpt läge.

Det som inte fungerade bra var ett antal grejer.

Först det mest uppenbara: ljudet. Det blev väldigt burkigt och skrikigt. Svårt att lyssna på helt enkelt. Vi har sedan länge vetat att det är ljudet som är det riktigt viktiga när vi sänder och den här gången fungerade det inte alls.

Jag bör se till att kunna följa en eventuell diskussion med tittarna. Jag tycker att direktsändningsgrejen är viktig, men en av poängerna är ju att vi då kan få till en ”live-känsla” och ha ett begåvat samtal med alla er tittare också. Det missade vi helt denna första gång.

Jag tror också att vi ska jobba hårdare med formatet. Trots att 15-20 minuter inte är långt bör vi dela upp det i mindre stycken med grafik eller vinjetter emellan.

Även om det var två bra gäster, Martin Deinoff från Creuna och Björn Elmberg från Sapient Nitro, så är det uppenbart att vi över tid måste ha både kvinnor och män som gäster. Och eftersom det finns så många duktiga tjejer i branschen så är detta det minsta problemet.

Nåväl – ingen fara ännu. Det var verkligen ett försök och ett test där vi lärde oss massor. Nästa gång blir det ännu bättre.

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>