Mer tankar om Webbdagarna 2012

Nu är utvärderingen från Webbdagarna 2011 i princip klar och vi kan kan på allvar gå vidare.

Först utvärderingen. Massor av siffror, massor av åsikter. Här är ett redaktionellt urval, som jag bedömer ger en ganska ärlig bild.

Det övergripande betyget för Webbdagarna – 4,04 (skala 1-5)

Betyget för lokalen (Stockholm Waterfront) – 4,11

Betyget för programinnehållet – 3,83

Bäst betyg av alla talare fick:

  1. John Ekman (spåret om konvertering) – 4,61
  2. Elaine Bergqvist (retorikkonsult, först dag 1) – 4,59
  3. Morris Packer (om sitt MC-projekt) – 4,39
  4. Joakim Jardenberg (avslutade dag 2) – 4,35
  5. Magnus Andersson och Daniel Wahlgren, Jung von Matt (spåret om positionering) – 4,23

Sedan fick även Martin Deinoff och Fredrik Marcus (från Creuna), Björn Elmberg (Cybercom), Andreas Sjöström (Sogeti), Rikard Westberg (Tonerlagret) och Peter Arvai (Prezi) höga betyg. Samtliga över 4 i snitt.

Allt detta är rakt upp och ner strålande. Bra jobbat av alla talare.

Några talare fick sämre omdömen, så klart. Delvis kan betyget för vissa bli lägre eftersom konkurrensen var hård. När man hört en talare som satt ribban väldigt högt är det lätt att förväntningarna blir högre på de kommande. Men i vissa fall tror jag att talarna underskattade publiken och i flera fall tror jag att innehållet borde varit ännu mer konkret och handfast – mer tips, mer fakta, mer erfarenheter. Vi som arrangörer är inte utan skuld i detta.

Vi har också fått en hel del kommentarer i utvärderingen. Det är en bred blandning, men här kommer några i urval:

”Bra och inspirerande, men borde gå att göra ännu bättre.”

”Bra ämnen, bra talare och ett inspirerande event.”

”En dag fullpackad med inspiration och information”

”Ganska hett och intressant, kanske lite för snävt och internt.”

”Inspirerande och mycket matnyttigt. Bra blandning av föredragshållare.”

”Otroligt kul att träffa kollegor och knyta nya kontakter. Inspirerande att höra på föreläsningarna, en del riktigt bra o en del mindre bra men som helhet är jag riktigt nöjd!”

Baserat på denna utvärdering och på de kommentarer vi fått tidigare från olika håll (exempelvis här – tack!) drar vi några slutsatser:

  • Vi måste våga gå på djupet när vi har våra spår. Går man på spåret om ”sök”, ”konvertering” eller ”positionering” exempelvis måste vi våga vara ännu mer konkreta och handfasta. Och även våga gruppera passen kunskapsmässigt: något för nybörjarna, något för experterna.
  • Vi bör kunna göra mer av scenerna i utställningsområdet. De var bra, men borde kunna göras ännu bättre.
  • Vi bör ha fler bord och bättre möjligheter att äta sin mat på.
  • Vi ska så klart göra vad vi kan för att bättra på det trådlösa nätverket och uppkopplingsmöjligheterna.

Nu laddar vi om, men fler kommentarer är välkomna! Tyck till här på bloggen eller i ett mejl till oss på redaktionen (exempelvis magnus.hoij@idg.se).

En kort blick framåt.

Först är det Luleå som gäller (31 maj), och vi bygger om sajten enkom för detta. Sedan Malmö och Göteborg. Det blir intensiva dagar i vår för att få ihop program, partners och en helhetsupplevelse för besökarna.

Sedan kommer vi – inom kort – att även att påbörja arbetet med nästa års Stockholms-event. Det är många faktorer som vägs samman, och riktigt hur vi kommer att väga samman hela ekvationen får vi se.

Som jag skrivit tidigare vill vi också gärna göra Webbdagarna ännu mer ”online”, där vi kan dra nytta av både webb-sändningen (Bambuser), av Twitter-kommentarerna, av appen och av andra digitala verktyg.

Webbdagarna 2011 var en succé. Men om vi slår oss till ro och tror att vi skapat det perfekta eventet, då kan vara säkra på att vi kommer att vara på väg utför.

Kommentarer

Kommentar av Digitala Affärer » Blog Archive » Taggmolnet från Stockholm den 2011-10-10 11:15:07

[...] har ju för länge sedan summerat Webbdagarna i Stockholm, men när jag körde fritext-fälten från Göteborgs-enkäten nyligen kände jag att jag borde [...]

Kommentar av MKSE.com Martin den 2011-04-26 12:14:33

Alla ovan var värda sina höga betyg (http://www.mkse.com/2011/03/30/webbdagarna-av-internetworld-ar-igang-vad-missar-du/). Hade varit kul att även se vilka som hamnar längre ned i listan... ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>